Fläskfilé provençale
(4 portioner)
600 gram fläskfilé
25 gram smör
salt och svartpeppar
1 kg potatis
rapsolja till stekning
Vitlökssmör
75 gram smör
3 vitlöksklyftor
2 msk persilja
1. Putsa fläskfilen och bryn den i smör på medelstark värme, runt om i ca 2-3 minuter
Salta och peppra
2. Skala potatisen och skiva den i tunna skivor. Skölj dom noga och lägg upp dom på en kökshandduk och torka dom.
3. Hetta upp olja i en panna och stek potatisen i omgångar tills den blir gyllenbrun. Ta upp den och lägg den i en ugnsform
4. Sätt ugnen på 125 grader och sätt en stektermometer i mitten av fläskfilén, lägg den sedan på potatisen i formen och ställ in i ugnen. Stek köttet till ca 65 grader
5. Pressa ner vitlöksklyftorna i 75 gram smör och blanda väl. Rulla ihop till en rulle och lägg in i frysen en stund
6. Ta ut formen ur ugnen och låt köttet vila några minuter. Skiva köttet och lägg tillbaka det på potatisen och lägg vitlökssmöret över köttet, höj värmen på ugnen till ca 250 grader och ställ in formen igen till smöret nästan smält.
Gott tillsammans med en sallad och något bröd
600 gram fläskfilé
25 gram smör
salt och svartpeppar
1 kg potatis
rapsolja till stekning
Vitlökssmör
75 gram smör
3 vitlöksklyftor
2 msk persilja
1. Putsa fläskfilen och bryn den i smör på medelstark värme, runt om i ca 2-3 minuter
Salta och peppra
2. Skala potatisen och skiva den i tunna skivor. Skölj dom noga och lägg upp dom på en kökshandduk och torka dom.
3. Hetta upp olja i en panna och stek potatisen i omgångar tills den blir gyllenbrun. Ta upp den och lägg den i en ugnsform
4. Sätt ugnen på 125 grader och sätt en stektermometer i mitten av fläskfilén, lägg den sedan på potatisen i formen och ställ in i ugnen. Stek köttet till ca 65 grader
5. Pressa ner vitlöksklyftorna i 75 gram smör och blanda väl. Rulla ihop till en rulle och lägg in i frysen en stund
6. Ta ut formen ur ugnen och låt köttet vila några minuter. Skiva köttet och lägg tillbaka det på potatisen och lägg vitlökssmöret över köttet, höj värmen på ugnen till ca 250 grader och ställ in formen igen till smöret nästan smält.
Gott tillsammans med en sallad och något bröd
Kommentarer
Trackback